bolig-udlejning.dk
ganske enkelt og ganske gratis!

Friday d. 19. July 2024

Primo Vinduer samler produktionen i Danmark

Nyhed, Tuesday, February 24, 2015:

Primo Vinduer samler produktionen i Danmark

Tilbage i 2008 valgte Primo Vinduer i Lintrup i Sønderjylland at flytte en del af produktionen til Tyskland. En beslutning, der dengang så ud til at være rigtig. Det er den ikke længere, erkender virksomheden, og tager konsekvensen. Lønforskellen er reduceret og opvejer ikke udfordringer med logistik og kvalitet, vurderer direktør Kristian Andersen.

- Vi oplever i stigende grad, at markedet efterlyser dansk producerede vinduer og døre, og dét sammen med en bedre kvalitetsstyring og leveringssikkerhed er hovedårsagen til vores beslutning, fortæller direktør Kristian Andersen. - Derfor har vi udvidet fabrikken i Lintrup med 3000 m2 og etableret en topmoderne vinduesproduktion.

Ændrede forudsætninger

I 2008 var lønkronerne den væsentligste årsag til udflytningen; byggeriet var på sit højeste, med rekordstor omsætning de forudgående år – og dermed også et højt lønniveau og undertiden mangel på kvalificeret arbejdskraft i højsæsonen. Det gav med andre ord god mening at forlægge dele af produktionen til Tyskland, som geografisk og mentalt ligger tæt på Danmark, og som i Primo Vinduers tilfælde har stor ekspertise i virksomhedens forretningsområde - produktion af plastvinduer og –døre.

Udflytningen fandt sted i begyndelsen af 2008, og allerede i det første regnskabsår kom tvivlen – med finanskrisen som altoverskyggende årsag. Dalende omsætning ændrede forudsætningerne og kalkulerne for indtjeningen fra den tyske satellitproduktion.

Men Primo Vinduer oplevede også, at det ikke bare var omsætningen, der dalede. Det samme gjorde motivationen blandt de ansatte i Lintrup: -I bagklogskabens klare lys burde vi have taget højde for, at en udflytning af produktionen har indflydelse på kvalitetsstyringen, på leveringssikkerheden og på fleksibiliteten. Dertil kommer, at medarbejderloyaliteten lider et alvorligt knæk: - Det er svært at bevare engagementet og finde fælles fodslag, når ens kollega med ét befinder sig 700 km væk, taler et andet sprog og på alle måder har en anden virksomhedskultur.

Flere arbejdspladser i Lintrup

Så for Kristian Andersen var beslutningen om at flytte produktionen hjem til Danmark igen nem. Hvor andre valgte at rykke længere østpå for at reducere lønudgiften yderligere, valgte Primo Vinduer at ”flytte hjem”.

Fabrikken i Tyskland blev lukket pr. 1. december 2014, og efterfølgende har der været sat turbo på flyttearbejdet. Ikke mindre end 45 lastvognstog har taget turen fra Loburg syd for Berlin til Lintrup ved Kongeåen.

Den nye produktion skaber nye arbejdspladser. 15 – 20 nye arbejdspladser er det allerede blevet til, og det forventes, at der kommer lige så mange til, når vinduesbranchen til foråret vågner af ”vinterdvalen”.

Danmarks største

Primo Vinduer er Danmarks suverænt mest solgte fabrikat af plastvinduer og –døre, og produkterne er nu så danske, som de overhovedet kan blive. Selve plastprofilerne til produktionen produceres nemlig også i Danmark. Primo System er det eneste danske profilsystem til vinduer på markedet, udviklet og designet til det danske marked.


Nye produkter

De nye produktionsfaciliteter i Lintrup skal ikke blot huse produktion af plastvinduer. Primo Vinduer udvider samtidig sortimentet, så kunderne nu kan vælge mellem plast, plast/alu, træ/alu og træ/plast. Kunderne bestemmer således selv materialet, men kvaliteten er altid den samme, og alle varianter fås i energiklasse A.

Også på udviklingssiden anser Kristian Andersen nærheden til produktion og salg som en klar fordel, man mister ved at flytte produktionen til udlandet. Primo Vinduer har på under et år udviklet og produktionsmodnet hele tre varianter af energiklasse A vinduet, og har allerede produceret den nye træ/alu serie i et halvt års tid. Det kunne ganske enkelt ikke være gennemført, hvis prototyperne skulle ha’ været produceret i udlandet.

FAKTABOKS: 10 gode grunde

Direktør Kristian Andersen ser en række klare fordele i at flytte vinduesproduktionen hjem til Danmark igen:

Kvaliteten – vi laver færre fejl
Kvalitetssikring – vi opdager fejl i tide
Markedsføringsværdien – dansk produktion
Virksomhedskulturen – engagerede og motiverede medarbejdere
Transport og logistik bliver enklere og billigere
Leveringssikkerheden højnes
Vi bliver mere fleksible, kan f.eks. nemmere tage hasteordrer ind
Samarbejdet med lokale aktører og myndigheder bliver bedre
Kommunikation mellem afdelingerne bliver bedre og mere præcis
Produktudvikling – hastighed og kvalitet optimeres

Primo Vinduer A/S er Nordens største producent og leverandør af vinduer, døre, udestuer og karnapper i træ/alu, træ/plast, plast/alu og plast.

Virksomheden, der er ethundrede procent danskejet, blev grundlagt i 1974 og har lige fra starten været blandt de førende indenfor den teknologiske udvikling af vinduesprofiler til bolig og erhverv.

Primo Vinduer yder rådgivning til såvel private boligejere som fagfolk - forhandlere, håndværkere, projekterende, arkitekter m.fl

Pressemeddelelse: Primo Vinduer A/S

© 2024 bolig-udlejning.dk
kontakt os hvis du har spørgsmål på info@bolig-udlejning.dk