bolig-udlejning.dk
ganske enkelt og ganske gratis!

Friday d. 19. July 2024

Vandplagede byer får beredskabs-hjælp østfra

Nyhed, Sunday, January 11, 2015:

Vandplagede byer får beredskabs-hjælp østfra

I alt 42 mænd fra Beredskabsstyrelsen på Bornholm, i Næstved og i Haderslev skal assistere de folk, der er i gang med at pumpe vand væk fra især Løgstør, Lemvig og Struer ved Limfjorden.

Det fortæller operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou søndag.

- De folk, vi har ved Limfjorden, de skal afløses på et tidspunkt. De kan ikke stå 24 timer i træk. Derfor tager vi personer fra steder, hvor der ikke er indsatser, siger han.

Stormen Egon har presset store mængder vand ind i fjorden, hvorved vandstanden er steget kraftigt. Flere byer døjer med vand i gaderne, og i Lemvig er et boligområde evakueret.

- Vi har fået at vide ude fra indsatslederne, at vi skal pumpe frem til mandag, før vandet er væk. Det er det, vi ved nu, og det er det, vi reagerer på.

84 mand fra Beredskabsstyrelsen er netop nu i gang med at udsætte mobile vanddæmninger omkring Limfjorden og pumpe vand væk.

Den operative chef fortæller, at i alt 18 mand fra Haderslev, 15 mand fra Næstved og ni mand fra Bornholm sendes til Jylland for at afløse dem.

De ni mænd fra Bornholm er allerede på Sjælland for at holde weekend, så man lænser altså ikke Bornholm for beredskabsmænd, forsikrer Lars Høg Schou.

Midt- og Vestjyllands Politi skriver i en meddelelse, at mange borgere er taget ud til havneområderne for at kigge på stormens konsekvenser. Men det forstyrrer angiveligt beredskabets arbejde med at pumpe vand væk.

Især i Nykøbing Mors, Lemvig og Skive er for mange mennesker i vejen.

- Politi og Beredskab fraråder derfor al trafik på havneområderne og beder alle borgere om at trække væk fra havnene, så beredskabet kan få plads og ro til at arbejde, lyder det.

/ritzau/


© 2024 bolig-udlejning.dk
kontakt os hvis du har spørgsmål på info@bolig-udlejning.dk