bolig-udlejning.dk
ganske enkelt og ganske gratis!

Friday d. 19. July 2024

Lemvig ånder lettet op efter Egon

Nyhed, Sunday, January 11, 2015:

Lemvig ånder lettet op efter Egon

Selv om en række huse søndag blev oversvømmet af vand fra Limfjorden, så er det ikke gået så galt, som man kunne frygte.

Kommunens beredskab meddeler sidst på eftermiddagen søndag, at man nu så småt lukker ned for den indsats, som har stået på, siden stormen Egon lørdag ramte landet og pressede vand op i Limfjorden.

- Vi har et hold med 10 mand tilbage, og nu skal vi til at spise aftensmad. Vi er ved at pumpe tørt, hvor der er blevet oversvømmet, og i de kældre, hvor der er kommet vand, fortæller Michael Christensen, der er vagthavende indsatsleder i Lemvig Kommune.

Tidligere søndag valgte beredskabet og politiet at lade en række huse evakuere, efter at Limfjorden løb over sine bredder.

- Det er cirka 50 husstande, der er blevet evakueret, fortæller Michael Christensen til Ritzau.

Knud Åge Jensen er en af de borgere, som søndag oplevede pludselig at skulle evakueres fra sit hjem

- Vi blev vækket klokken seks i morges, da der blev banket på døren. Min kone åbnede, og så var det politiet, der sagde, at vi skulle evakueres. Så var det jo bare lige op og få en tandbørste i munden og så af sted.

Jensen har boet i Lemvig i 40 år med sin hustru, Marianne. Da de forlod hjemmet, kørte de gennem 30 centimeter højt vand.

- Det er nok noget af det værste, vi har været udsat for. Vinden har været utrolig kraftig, og vandstanden har jo aldrig været højere end i dag, siger han.

Midt- og Vestjyllands Politi har tidligere søndag oplyst, at beboerne i tre husstande afviste at lade sig evakuere.

Politiet har sent søndag eftermiddag oplyst, at de evakuerede kan vende tilbage til deres hjem fra klokken 18.

/ritzau/


© 2024 bolig-udlejning.dk
kontakt os hvis du har spørgsmål på info@bolig-udlejning.dk